Op zoek naar kandidaten?

Wij maken de gewenste match!

Voor werkgevers

De juiste professional voor uw organisatie

Er zijn verschillende redenen waarom u als werkgever (tijdelijk) extra personeel nodig heeft. Jouw-vacatures wilt u hierin graag ondersteunen. Zo kunnen wij u helpen op het gebied van bemiddeling en detachering, werving en selectie, projecten en outsourcing. Wat zijn uw wensen en welke oplossing past het beste bij uw organisatie? We brengen u in contact met ons netwerk van de juiste interim – en ZZP professionals en zorgen ervoor dat alle administratieve en juridische werkzaamheden van u worden overgenomen.

Graag bekijken we wat voor u de meest geschikte oplossing is. Heeft u vragen over onze mogelijkheden? Neem dan contact op zodat we een persoonlijk gesprek met u kunnen inplannen, of vraag direct een offerte aan zodat we u vrijblijvend een passend voorstel kunnen doen.

Werving & selectie

Diverse mogelijkheden in werving en selectie

Jouw-vacatures bemiddelt als werving- en selectiebureau niet alleen voor interim opdrachten en tijdelijke banen, maar verzorgt ook volledige werving en selectietrajecten. Dit houdt in dat wij geschikte kandidaten selecteert voor uw vacature. Dat kan een specialistische medewerker zijn of een het werven van een volledig team. Werving en selectie kunnen ook gecombineerd worden met een Recruitment Proces Outscoring (RPO) of advies over arbeidsmarktcommunicatie. Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Tarieven voor werving en selectie

Na het vinden van de juiste kandidaten, komen kandidaten rechtstreeks bij u in dienst. Voor de geleverde diensten brengt Jouw-vacatures eenmalige werving- en selectie fee bij u in rekening. Dit gebeurt op het moment de kandidaat het (arbeids)contract heeft getekend. Hieronder vind uw de tarieven voor de werving en selectie.

  • 1 vacature: 25% van het bruto fiscaal jaarsalaris (incl. vakantiegeld)
  • 2 tot 5 vacatures: 20% van het bruto fiscaal jaarsalaris (incl. vakantiegeld)
  • 5 tot 10 vacatures: 17% van het bruto fiscaal jaarsalaris (incl. vakantiegeld), aanvullend kan gekeken worden naar RPO of advies over de arbeidsmarktcommunicatie.
  • 10 tot 25 vacatures: werving- en selectie fee in overleg en mogelijk dat een combinatie met een RPO of advies over de arbeidsmarktcommunicatie een beter alternatief is.

Vanzelfsprekend brengen wij geen kosten voor bemiddeling en werving en selectie in rekening bij de kandidaat.

Advies op maat bij werving en selectie

Het is uiteraard ook mogelijk om advies op maat te geven. Dit kan bijvoorbeeld voor de werving en selectie vanaf 25 vacatures. Ook kan het een combinatie zijn van een RPO of advies over de arbeidsmarktcommunicatie welke betrokken moeten worden bij de werving en selectie. Jouw vraag is ons vertrekpunt. We kijken naar uw organisatie, bedrijfscultuur en wat uw wensen zijn op het gebied van bijvoorbeeld vaardigheden en soft skills. Vanwege de betrokkenheid en expertise van onze werving en selectie specialisten, zijn wij in staat om snel te schakelen.

Meer weten over de mogelijkheden van werving en selectie?

Benieuwd naar de mogelijkheden van Jouw-vacatures voor uw organisatie? Neem gerust contact met ons op.

Detachering

Specialist in detachering

Veel opdrachtgevers hebben behoefte aan tijdelijke inzet van specialistische medewerkers. Anders dan via een uitzendbureau zoekt u echt iemand met een bepaalde expertise en ervaring. Detachering is de specialiteit van Jouw-vacatures. Wij zorgen ervoor dat de juiste kandidaat wordt gevonden voor de tijdelijke opdracht en verzorgen de administratieve afhandeling.

Waarom detachering via Jouw-vacatures?

Tijdelijke medewerkers worden, verspreid over het land en gedetacheerd op tijdelijke projecten. Voor iedere rol en voor iedere aanleiding vinden wij een oplossing. Of het nu gaat om het versterken van uw projectteam, ter overbrugging van een vertrokken collega, piekmomenten of ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Daarnaast kent detachering altijd een afgesproken periode voor een afgesproken prijs. Dat geeft een prettige duidelijkheid voor zowel opdrachtgever als medewerker.

Contractvormen bij detachering

Voor tijdelijke medewerkers is er de mogelijkheid om betaald te worden via de payroll. ZZP-ers kunnen een factuur sturen of in loondienst zijn van een gespecialiseerde leverancier. Alle contractvormen zijn bij ons mogelijk en worden getoetst aan de wensen van u als opdrachtgever. Daarbij houden we altijd rekening met de huidige wetgeving.

Bemiddeling

Gedetacheerde medewerkers zijn voorzien van een tijdelijk of vast contract via Jouw-vacatures. Dit houdt in dat Jouw-vacatures de werkgever is en de verantwoordelijkheden draagt van goed werkgeverschap. Niet alleen verzorgen wij de administratieve afhandeling, maar voeren wij ook regelmatig gesprekken om te weten wat er speelt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van detachering?

Of uw organisatie nu op tijdelijke basis één of meerdere specialisten wil inzetten, of dat je te kampen hebt met ziekte of verlof: soms is er behoefte aan extra kennis en capaciteit. Op dat moment kunnen wij als detacheringsbureau een uitkomst bieden. De specialisten binnen ons netwerk hebben veel kennis en ervaring waardoor zij moeiteloos zullen meedraaien binnen uw bedrijf. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij op het gebied van detachering kunnen bieden? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Graag gaan we met u in gesprek om uw wensen te bespreken.

Interim

Tijdelijke projecten met optimaal resultaat

Heeft u als opdrachtgever te maken met een inhuurstop, FTE beperking of wilt u een resultaat tegen een vaste prijs in de markt zetten? Dat kan in de vorm van een project met daarin een resultaatverplichting. Door van tevoren de resultaten vast te leggen, kan een vaste prijs worden overeengekomen.

Inspelen op jouw behoefte als opdrachtgever

Jouw-vacatures kan met resultaatgerichte, tijdelijke projecten op verantwoorde wijze inspelen op de behoefte van u als opdrachtgever. Enerzijds bieden we een flexibele dienstverlening tegen een vaste prijs, en anderzijds spelen we in op uw behoefte aan specialistische kennis en hoogwaardig advies. We gaan daarbij uit van het eindresultaat en de kwaliteit die het voor uw organisatie oplevert.

De voordelen van tijdelijke projecten met resultaatverplichting

Jouw-vacatures voert het project uit tegen de vastgestelde prijs. Het voordeel is dat de medewerkers van dit project niet meetellen als FTE, omdat u het werk tegen een vaste prijs hebt uitbesteed. Wij zorgen voor de voortgangscontrole, u houdt zicht op de kwaliteit en de medewerker kan zijn expertise inzetten. Een driedubbele win.

Contact opnemen met RvOV

Jouw-vacatures kan u ontzorgen. We bemiddelen graag onze professionals voor een tijdelijk project. Bent u benieuwd wat wij op het gebied van tijdelijke projecten kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek!

Neem contact op

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of meld u vacature aan.